Alanya – Shopping, strender og det brosjyren ikke forteller

Alanya ligger på Tyrkias sørkyst. Dette området blir omtalt som «Tyrkias Riviera.» Her er det massevis av strandlinje, sol og sand. I tillegg er Tyrkia billig, svært billig, dette gjør at det absolutt er et reisemål du som reisende med økonomi på hjernen bør vurdere.

Alanya sin spede start som turistdestinasjon kom i 1958. Da ble det første motelllet bygd. Siden den gang har utviklingen gått sin gang og byen har nå 157 000 hotellsenger.

Shopping
I Alanya har du muligheten til å gjøre et røverkjøp, eller å bli lurt kraftig. Her er det nemlig pruting. Er du en rasjonell forbruker som liker å handle det du trenger og bli ferdig med det, så er Alanya et helvete på jord. Her blir det gjerne forventet at du pruter, og det er ikke unnagjort på et lite minutt eller to. Her kan du risikere å sette deg ned med kjøpmannen, bli tilbydt en kopp te og en kjeks, og alt dette før du har fått et pristilbud på bordet!

Nå dette er sagt, så er det faktisk en del varer som kan være av interesse. Vesker, sko, jakker, pels (!), tøfler og mye krims og krams og pynt blir tilbydt i butikkene. Store håndvevede tepper, smykker i gull og sølv (pass på! lett å bli lurt) og kunstgjenstander

Strender
Alanya har to strender. Den ene blir bare omtalt som «Eastern Beach», den ligger naturlig nok i øst. Den andre som ligger i vest er «Cleopatra Beach.» Den er oppkalt etter Queen Cleopatra av Egypt.

På begge strendene er det mange aktiviteter som vannsport etc.

Det koster 25-30 norske kroner å leie 2 solsenger og en parasoll for en dag.

Noen av de største og mest populære feriehotellene ligger et lite stykke utenfor bykjernen. Sjekk nøye i katalogen før du bestiller.

Noen ting som ikke brosjyren forteller om Alanya 
En del søppel på stranden. Det har vært rapporter om litt grisete strender i Alanya. Heldigvis har dette blitt forbedret de siste årene.

Hovedveien langs kysten går igjennom Alanya. Trafikkstøy kan være irriterende om du skulle være så uheldig å bo i nærheten av hovedveien.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.